Kimchi
- Koreaans, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 24-06-2018
Een eenvoudige versie van een traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten die we wel eerst 3 uur laten marineren alvorens te serveren
Ingrediënten 10 personen
1 Chinese kool1¼ l kraanwater
100 g zout
5 tenen knoflook
5 cm verse gember
50 ml appelciderazijn
3 el vissaus
2 el kristalsuiker
3 el paprikapoeder
2 el gemalen chilipeper
Bereidingswijze
-Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern.
-Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren.
-Doe in een ruime kom.
-Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe.
- Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. staan.
-Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken.
-Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade.
-Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is.
-Breng eventueel op smaak met zout.
-Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
Bron
AH
Laatste reacties
graag gedaan Dennis, dat is de bedoeling van smulweb, gerechten delen, beste groeten
Met dit recept weer een paar dames heel blij gemaakt. Enig verschil is dat het normaal gemaakt blijkt te worden met baby chinese kool dat we hier volgens mij niet kunnen krijgen maar het bracht een vriendin en haar vriendin weer even thuis! De marinade blijkt spot on en dat had ik niet verwacht van een AH recept! dank voor het delen!!