1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Ko­re­aan­se bul­go­gi met zoe­te ket­jap

Ko­re­aan­se bul­go­gi met zoe­te ket­jap

Door: marcdepester

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2018

Ingrediënten 2 personen


150 g pandanrijst
1 rode peper
1 teen knoflook
2 biefstukken
1 el sesamolie
3½ el zoete dikke ketjap
1 el sesamzaad
2 kroppen babyromainesla
2 bosuien
1 el arachideolie


Ko­re­aan­se bul­go­gi met zoe­te ket­jap
Ko­re­aan­se bul­go­gi met zoe­te ket­jap

Heel populair in Korea en nu ook bij ons : rundvlees in een marinade van ketjap en rode peper.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
-Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen.
-Snijd de peper in ringetjes en de knoflook fijn.
-Snijd de biefstuk in dunne plakken.
-Meng in een kom het vlees met " van de peper, de knoflook, sesamolie en iets minder dan de helft van de dikke ketjap en laat 15 min. buiten de koelkast marineren.

-Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin.
-Haal de blaadjes van de kropjes sla los en snijd de bosui in dunne ringen.
-Verhit de arachideolie in de koekenpan en bak het vlees met de aanhangende marinade al omscheppend 3 min. op hoog vuur.
-Serveer de biefstukreepjes met de sla, bosui, het sesamzaad, de rest van de rode peper en de rest van de zoete ketjap apart in kommetjes.
-Schep steeds wat vlees, bosui, sesamzaad en rode peper in een slablad, rol op en dip in de ketjap.
-Serveer met de rijst.

Tags

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top