Ko­re­aan­se bi­bim­bap

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2018
  • Ko­re­aan­se bi­bim­bap

    Ko­re­aan­se bi­bim­bap

    Ko­re­aan­se bi­bim­bap

Bibimbap is een typische Koreaans gerecht met als basis witte rijst, groenten en ei. Wij maken 'm deze keer met gehakt en sambal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 el sesamzaad
1 komkommer
2 zoete puntpaprika's
1 limoen
300 g peen julienne
300 g 1 minuut basmatirijst
4 el arachideolie
300 g rundergehakt
1 el sambal oelek
4 middelgrote eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord.
-Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes.
-Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.
-Pers de limoen uit.
-Besprenkel de peen met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad.
-Verwarm de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar.
-Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon.
-Verdeel de rijst over de kommen en vervolgens de komkommer, puntpaprika, peen julienne en het gehakt.
-Leg het ei erop. Lekker!
***Lekker met extra sambal

Bron

AH

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten