Ge­pof­te-knof­look­saus

  • Frans, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2018
  • Ge­pof­te-knof­look­saus

    Ge­pof­te-knof­look­saus

    Ge­pof­te-knof­look­saus

Knoflooksaus kan niet ontbreken op tafel. Van gourmet tot het kerstdiner: hij scoort altijd goed!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bol knoflook
1 el extra vierge olijfolie
50 ml milde yoghurt
50 ml verse Hollandse mayonaise
12 g verse bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal (10 x 10 cm)
staafmixer met beker

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in de ovenschaal.
-Besprenkel met de olie en pof ca. 45 min. in de oven.
- Controleer na 30 min. op gaarheid. ( de tenen knoflook moeten zacht zijn).
-Neem de knoflook uit de oven.
-Wip met een mes 4 tenen uit de bol.
-Doe met de yoghurt en mayonaise in de beker van de staafmixer en pureer fijn.
- Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus.
-Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bron

AH

Serveertip

Variatietip:
Verwerk de overgebleven knoflook in (pasta)sauzen, gebakken aardappelen en soepen.
Bewaartip:
Bedek de rest van de knoflook met een laagje olie in een potje en bewaar in de koelkast. Goed afgedekt met olie is de gepofte knoflook 1 week houdbaar in de koelkast.
Bewaartip:
Je kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten