Ri­beye op Ar­gen­tijn­se wij­ze

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2018
  • Ri­beye op Ar­gen­tijn­se wij­ze

    Ri­beye op Ar­gen­tijn­se wij­ze

    Ri­beye op Ar­gen­tijn­se wij­ze

Lekker stuk vlees op z'n Argentijns met huisgemaakte chimichurri en salsa criolla

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode peper
2 bosuitjes (zakje a 3 stuks)
1 teen knoflook (fijngesneden)
1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngesneden)
100 ml zonnebloemolie
40 ml rode-wijnazijn
2 theelepels gedroogde oregano
½ rode paprika
1 tomaat
2 x 2 ribeye (steaks (schaal a 2 stuks))
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer
grillpan of barbecue

Bereidingswijze

Voor de chimichurri:
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem in stukjes.
- Snijd ook 1 bosuitje in stukjes.
- Meng de peper en de bosui met de knoflook en de helft van de peterselie. Voeg hieraan de helft van de zonnebloemolie, de helft van de rodewijnazijn en alle oregano toe en pureer alles met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 1 uur staan zodat de smaken goed intrekken.

Voor de salsa criolla
- Snijd het tweede bosuitje over de lengte in vieren en daarna in kleine stukjes.
-Verwijder de zaadlijsten van de halve paprika en snijd hem daarna in kleine blokjes.
-Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
-Meng de bosui, de paprika en de tomaat met de rest van de zonnebloemolie, de rodewijnazijn en de peterselie. -Breng op smaak met zout en peper. Laat 1 uur staan.

-Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
-Verwarm een grillpan of steek de barbecue aan.
- Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie en bestrooi het met peper en zout.
-Gril de steaks afhankelijk van de dikte 3 minuten (rood) of 4 minuten (medium).
-Laat het vlees vóór het serveren even rusten, zodat het nog sappiger wordt.
-Zet de chimichurri en de salsa criolla in bakjes op tafel.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten