Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Argentijnse keuken
  5. Ri­beye op Ar­gen­tijn­se wij­ze

Ri­beye op Ar­gen­tijn­se wij­ze

Door: marcdepester

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2018

Ingrediënten 4 personen


1 rode peper
2 bosuitjes (zakje a 3 stuks)
1 teen knoflook (fijngesneden)
1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngesneden)
100 ml zonnebloemolie
40 ml rode-wijnazijn
2 theelepels gedroogde oregano
½ rode paprika
1 tomaat
2 x 2 ribeye (steaks (schaal a 2 stuks))
olijfolie


Verder heb je nodig


Staafmixer
grillpan of barbecue


Lekker stuk vlees op z'n Argentijns met huisgemaakte chimichurri en salsa criolla

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de chimichurri:
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem in stukjes.
- Snijd ook 1 bosuitje in stukjes.
- Meng de peper en de bosui met de knoflook en de helft van de peterselie. Voeg hieraan de helft van de zonnebloemolie, de helft van de rodewijnazijn en alle oregano toe en pureer alles met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 1 uur staan zodat de smaken goed intrekken.

Voor de salsa criolla
- Snijd het tweede bosuitje over de lengte in vieren en daarna in kleine stukjes.
-Verwijder de zaadlijsten van de halve paprika en snijd hem daarna in kleine blokjes.
-Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
-Meng de bosui, de paprika en de tomaat met de rest van de zonnebloemolie, de rodewijnazijn en de peterselie. -Breng op smaak met zout en peper. Laat 1 uur staan.

-Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
-Verwarm een grillpan of steek de Barbecue aan.
- Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie en bestrooi het met peper en zout.
-Gril de steaks afhankelijk van de dikte 3 minuten (rood) of 4 minuten (medium).
-Laat het vlees vóór het serveren even rusten, zodat het nog sappiger wordt.
-Zet de chimichurri en de salsa criolla in bakjes op tafel.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top