1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indonesische keuken
  5. BBQ Ananas met ketjap, rum en rozemarijn

BBQ Ananas met ketjap, rum en rozemarijn

  • Indonesisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-06-2018

Ingrediënten 6 personen


1 ananas
6 el ABC ketjap Manis
4 el bruine rum
2 takjes rozemarijn
versgemalen zwarte peper
ca. 500 ml kokosijs



BBQ Ananas met ketjap, rum en rozemarijn

BBQ Ananas met ketjap, rum en rozemarijn

BBQ Ananas met ketjap, rum en rozemarijn

Verras je vrienden met dit verrukkelijke nagerecht. Een onverwachtse combinatie van heerlijke smaken zullen je smaakpapillen doen verrassen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de schil van de ananas. Snijd de ananas in 6-8 dikke schijven. Steek met een uitsteekvorm de harde kern uit de ananasschijven. Pluk de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Meng de ketjap, de rum, de rozemarijn en wat zwarte peper. Marineer de ananasschijven ca. 1 uur in het mengsel. Grill de ananasschijven ca. 10 minuten aan beide kanten op een matig hete barbecue. Leg de ananas na het grillen nog even terug in de marinade. Serveer met kokos ijs.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top