Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ge­hakt­brood met ap­pel en pa­pri­ka

Ge­hakt­brood met ap­pel en pa­pri­ka

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-06-2018

Ingrediënten 6 personen


400 g half om half gehakt
2 groene paprika's
2 sneetjes witbrood
100 g katenspek
2 tenen knoflook
3 bosuien
6 tl gemalen venkelzaad
1 tl zout
1 middelgroot ei
70 g tomatenpuree (blikje à 70 g)
50 g geraspte Parmezaanse kaas
25 g ongezouten boter (of margarine)
1 Granny Smith appel (of een andere friszure appel)
40 g pittige rucola


Verder heb je nodig


Cakevorm


Stevig gehakt uit de oven, met bosui, spek en rucola

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Doe het gehakt in een ruime kom.
-Snijd de paprika's eerst in repen en dan in stukjes van 2 1/2 cm.
-Rooster het brood en laat iets afkoelen.
-Snijd het spek en de knoflook fijn en de bosuitjes in stukjes van 2 1/2 cm.
-Meng ondertussen 2/3 van het spek met 4 tl venkelzaad, het zout, ei, de tomatenpuree en kaas door het gehakt.
-Verkruimel het brood boven het gehakt en schep erdoor.
-Verhit de boter in de Koekenpan en bak de paprika met de bosui, knoflook, de rest van het venkelzaad en de rest van het spek 5 min. op laag vuur.
-Schep af en toe om.
-Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis.
-Snijd elk kwart in 6 partjes.
- Neem de pan van het vuur en schep de groenten met de appel door het gehakt.
-Doe het gehakt in de cakevorm en druk goed aan zodat er geen lucht in zit.
-Bak het gehaktbrood in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Laat 30 min. afkoelen in de vorm.
-Stort op een serveerschaal en garneer met de rucola.

Tags

Serveertip

Heb je gehaktbrood over? Eet het de dag erna als lunch op een hard wit broodje met sla en ketchup.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top