lekker 12 uurtje anders
- Nederlands, Lunch/Brunch
- > 120 min.
1 van de best verkopende terras gerechten het 12 uurtje , maar ipv goedkope k&k kroketten, slappe huzarensalade , en een broodje rosbief alles lekker vers.
idd kun je alles kant en klaar kopen en staat het met 5 minuten op tafel , maar dit is dus even werk.
je hebt meer dan voor 4 personen dus vries de rest gewoon in.
Ingrediënten 4 recipe.people
kaaskroketten +_ 16 stuks30 gr boter
80 gr bloem
250 ml volle houdbare melk
2 tl.aromat groen
1 eidooier
10 gr bieslook gesnippert
200 gr geraspte oude kaas naar keuze
:4 eetlepels bloem
1 ei (losgeklopt)
3-4 eetlepels paneermeel of panko
mosterdsoep:
50 gram boter
60 gram bloem
1 liter groente bouillon
4 eetlepels grove mosterd
4 plakken indisch spek
125 ml room
2 bosuitjes in ringetjes
mini uitsmijter salami:
4 hele kleine eitjes
4 mini harde bolletjes bruin
150 gr. salami in kleine blokjes
1 rode ui gesnipperd
2 plakken raclette kaas in 4en
sriracha
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1848,46 kcal |
Koolhydraten | 104,75 g |
Eiwitten | 78,27 g |
Vetten | 115,95 g |
Benodigdheden
je halve keukenBereidingswijze
kaaskrokketten:
smelt de boter en voeg in 1 keer de bloem toe , bak de bloem 2 a 3 minute.
voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot geheel opgenomen en je een gladde saus krijgt.
voeg eigeel toe en de aromat
dan beetje voor beetje de kaas tot alles gesmolten is , en als laatste de bieslook
bekleed een schaal met plasticfolie en stort het mengsel erin.
laat zeer goed afkoelen , neem 3 kommen , 1 met ei , bloem en panneeer .
verdeel het mengsel in porties paneren : ( met zijn 2en gaat het makkelijker , 1 doet het " droge "deel de ander het "natte "
haal nu door bloem, ei en paneer, het beste is om ze nog even in te vriezen
bak ze goudbruin in olie op 180 c
mosterdsoep:
begin met het spek, bak dat krokant zonder olie of boter en laat afkoelen
maak een roux van de boter en bloem gaar voor ong. 5 min.
voeg de bouillon toe en roer goed tot een mooie gladde soep
voeg de mosterd toe , en laat zacht inkoken voor 5 min.
vlak voor serveren de bosui erin , server in kleine glaasjes , met het spek er boven op ( heb je reepjes , steek dan in de soep )
mini uitsmuiter:
bak de uitjes glazig in wat olie voeg daar de salami bij en bak even kort mee, gebruik je grootste koeken pan
verdeel nu in 4 porties ( leg ruim uit elkaar ) en breek nu op elk portie heel voorzichtig een eitje.laat stolen en leg dan op elk een plakje kaas , als gesmolten schep op de broodjes en maak af met kloddertje saus.
Serveertip
serveer goed zuurdesem brood biji de kroketten.evt met wat truffelmayo