lekker 12 uurtje anders

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • lekker 12 uurtje anders

    Lekker 12 uurtje anders

    Lekker 12 uurtje anders

1 van de best verkopende terras gerechten het 12 uurtje , maar ipv goedkope k&k kroketten, slappe huzarensalade , en een broodje rosbief  alles lekker vers.
idd kun je alles kant en klaar kopen en staat het met 5 minuten op tafel , maar dit is dus even werk.
je hebt meer dan voor 4 personen dus vries de rest gewoon in.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
kaaskroketten +_ 16 stuks
30 gr boter
80 gr bloem
250 ml volle houdbare melk
2 tl.aromat groen
1 eidooier
10 gr bieslook gesnippert
200 gr geraspte oude kaas naar keuze
:4 eetlepels bloem
1 ei (losgeklopt)
3-4 eetlepels paneermeel of panko

mosterdsoep:
50 gram boter
60 gram bloem
1 liter groente bouillon
4 eetlepels grove mosterd
4 plakken indisch spek
125 ml room
2 bosuitjes in ringetjes

mini uitsmijter salami:
4 hele kleine eitjes
4 mini harde bolletjes bruin
150 gr. salami in kleine blokjes
1 rode ui gesnipperd
2 plakken raclette kaas in 4en
sriracha

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1848,46 kcal
Koolhydraten 104,75 g
Eiwitten 78,27 g
Vetten 115,95 g
Benodigdheden
je halve keuken

Bereidingswijze

kaaskrokketten:
smelt de boter en voeg in 1 keer de bloem toe , bak de bloem 2 a 3 minute.
voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot geheel opgenomen en je een gladde saus krijgt.
voeg eigeel toe en de aromat
dan beetje voor beetje de kaas tot alles gesmolten is , en als laatste de bieslook
bekleed een schaal met plasticfolie en stort het mengsel erin.
laat zeer goed afkoelen , neem 3 kommen , 1 met ei , bloem en panneeer .
verdeel het mengsel in porties paneren : ( met zijn 2en gaat het makkelijker , 1 doet het " droge "deel de ander het "natte "
haal nu door bloem, ei en paneer, het beste is om ze nog even in te vriezen
bak ze goudbruin in olie op 180 c

mosterdsoep:
begin met het spek, bak dat krokant zonder olie of boter en laat afkoelen
maak een roux van de boter en bloem gaar voor ong. 5 min.
voeg de bouillon toe en roer goed tot een mooie gladde soep
voeg de mosterd toe , en laat zacht inkoken voor 5 min.
vlak voor serveren de bosui erin , server in kleine glaasjes , met het spek er boven op ( heb je reepjes , steek dan in de soep )

mini uitsmuiter:
bak de uitjes glazig in wat olie voeg daar de salami bij en bak even kort mee, gebruik je grootste koeken pan
verdeel nu in 4 porties ( leg ruim uit elkaar ) en breek nu op elk portie heel voorzichtig een eitje.laat stolen en leg dan op elk een plakje kaas , als gesmolten schep op de broodjes en maak af met kloddertje saus.

Serveertip

serveer goed zuurdesem brood biji de kroketten.evt met wat truffelmayo

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten