Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. lekker 12 uurtje anders

lekker 12 uurtje anders

Door: hans3333

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-06-2018

Ingrediënten 4 personen


Kaaskroketten +_ 16 stuks
30 gr boter
80 gr bloem
250 ml volle houdbare melk
2 tl.aromat groen
1 eidooier
10 gr bieslook gesnippert
200 gr geraspte oude kaas naar keuze
:4 eetlepels bloem
1 ei (losgeklopt)
3-4 eetlepels paneermeel of panko

mosterdsoep:
50 gram boter
60 gram bloem
1 liter groente bouillon
4 eetlepels grove mosterd
4 plakken indisch spek
125 ml room
2 bosuitjes in ringetjes

mini uitsmijter salami:
4 hele kleine eitjes
4 mini harde bolletjes bruin
150 gr. salami in kleine blokjes
1 rode ui gesnipperd
2 plakken raclette kaas in 4en
sriracha


Verder heb je nodig


Je halve keuken


1 van de best verkopende terras gerechten het 12 uurtje , maar ipv goedkope k&k kroketten, slappe huzarensalade , en een broodje rosbief  alles lekker vers.
idd kun je alles kant en klaar kopen en staat het met 5 minuten op tafel , maar dit is dus even werk.
je hebt meer dan voor 4 personen dus vries de rest gewoon in.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

kaaskrokketten:
smelt de boter en voeg in 1 keer de bloem toe , bak de bloem 2 a 3 minute.
voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot geheel opgenomen en je een gladde saus krijgt.
voeg eigeel toe en de aromat
dan beetje voor beetje de kaas tot alles gesmolten is , en als laatste de bieslook
bekleed een schaal met plasticfolie en stort het mengsel erin.
laat zeer goed afkoelen , neem 3 kommen , 1 met ei , bloem en panneeer .
verdeel het mengsel in porties paneren : ( met zijn 2en gaat het makkelijker , 1 doet het " droge "deel de ander het "natte "
haal nu door bloem, ei en paneer, het beste is om ze nog even in te vriezen
bak ze goudbruin in olie op 180 c

mosterdsoep:
begin met het spek, bak dat krokant zonder olie of boter en laat afkoelen
maak een roux van de boter en bloem gaar voor ong. 5 min.
voeg de bouillon toe en roer goed tot een mooie gladde soep
voeg de mosterd toe , en laat zacht inkoken voor 5 min.
vlak voor serveren de bosui erin , server in kleine glaasjes , met het spek er boven op ( heb je reepjes , steek dan in de soep )

mini uitsmuiter:
bak de uitjes glazig in wat olie voeg daar de salami bij en bak even kort mee, gebruik je grootste koeken pan
verdeel nu in 4 porties ( leg ruim uit elkaar ) en breek nu op elk portie heel voorzichtig een eitje.laat stolen en leg dan op elk een plakje kaas , als gesmolten schep op de broodjes en maak af met kloddertje saus.

Tags, , , ,

Serveertip

Serveer goed zuurdesem brood biji de kroketten.evt met wat truffelmayo



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top