Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Preisouf­flé met Gruy­è­re

Preisouf­flé met Gruy­è­re

Door: marcdepester

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2018

Ingrediënten 4 personen


25 g Grano Padano (zeer fijngeraspt)
50 g boter
20 g patentbloem
175 ml melk
2 tl gedroogde tijm
½ zak panklare prei (a 300 g)
cayennepeper
2 eieren
50 g geraspte gruyère ((kaas), geraspt)


Verder heb je nodig


Keukenmachine
soufflévormpjes (inhoud ca. 100 ml), ingevet
ovenschaal (inhoud ca. 1 liter)


Super lekker voorgerecht uit de franse keuken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Bestrooi de binnenkant van de soufflévormpjes met Grana Gadano.
-Smelt in een pan op laag vuur de helft van de boter en voeg de bloem toe. Laat het mengsel ca. 3 min. garen, onder voortdurend roeren.
-Roer scheutje voor scheutje de melk erdoor.
-Voeg de tijm en een mespunt zout toe en laat de saus 20 min. op laag vuur koken.
-Blijf roeren, tot alle klontjes verdwenen zijn.
-Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
- Stoof ondertussen de prei 20 min. in een hapjespan, met de rest van de boter en 1/4 kopje water.
-Doe de prei in de Keukenmachine met een mespunt cayennepeper en zout naar smaak en pureer tot een gladde massa.
-Splits de eieren.
-Schep de preipuree en de gruyère bij de saus en spatel de eidooiers erdoor.
-Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel ze voorzichtig door de preisaus.
-Vul de soufflévormpjes voor de helft met het mengsel.
-Zet de vormpjes in een met warm water gevulde ovenschaal.
- Zet de schaal in het midden van de oven en bak de soufflés in ca. 40 min. goudbruin.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top