Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ha­ri­cots verts met prei

Ha­ri­cots verts met prei

Door: marcdepester

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2018

Ingrediënten 4 personen


1 prei
2 schaaltjes haricots verts (a 150 g)
50 g boter
1 el grove mosterd


Verder heb je nodig


Ovenschotel


Lekker en feestelijk. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwijder de harde onderkant van de prei en ca. 5 cm van het groene deel.
-Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel schoon onder koud stromend water.
-Snijd de ene helft in lange linten en snij de andere helft in 3 stukken en vervolgens in dunne reepjes.
-Kook de preilinten 1 min. in kokend water met zout. Laat uitlekken in een vergiet.
- Kook de haricots verts in ca. 7 min. beetgaar.
-Voeg de laatste minuut de preireepjes toe. Giet af.
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Maak 12 bundeltjes van de haricots verts en prei.
- Wikkel er een lang preilint omheen.
-Leg in de ingevette Ovenschaal.
-Smelt de boter in een steelpan op laag vuur, roer de mosterd erdoor en besprenkel hier de bundeltjes mee.
-Bestrooi naar smaak met peper. Warm 5 min. in de oven.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top