Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Bami Goreng zoals bij de afhaal chinees

Bami Goreng zoals bij de afhaal chinees

Door: easywokmeals

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-06-2018

Ingrediënten 4 personen


500 gram Tai-ming wok mie, 1 prei in halve ringen gesneden, 100 gram ham blokjes, 100 gram kippendijen in reepjes gesneden, 3 teentjes knoflook, 2cm gember in stukjes gesneden, paar snufjes zout, paar snufjes v-tsin, 3 eieren, paar EL pinda olie, 2TL maizena.


Verder heb je nodig


Wok, grote pan (2,5 la 3 liter) om de mie te koken, 2 wokspatels, bakje om kip in te marineren

tai ming wok mie

wok mie van het chinese restaurant.


Dit is mijn versie van het recept van bami goreng zoals je dit kan halen bij de afhaal chinees.  Het gaat hier om de dikke bami, maar je kan natuurlijk ook dunnere bami gebruiken.  Het belangrijkste is dat je de juiste bami soort gebruikt die stevig van structuur blijft en niet slap wordt tijdens het wokken.  Het beste is chinese wok mie te gebruiken van het merk tai ming want deze gebruiken ze ook in chinese restaurants, deze is gewoon in supermarkten of toko te koop.    De video is van tijgerkop, dus naar haar alle krediet.  ze heeft ook een eigen youtube kanaal. met meer dan 100 andere recepten.  van haar heb ik het recept.  Maar ik heb het iets anders gemaakt dan haar.  Dus dit recept is mijn aangepaste versie.  Aangezien niet iedereen babi pangang vlees in huis heeft bijvoorbeeld, heb ik kippendij gebruikt.  Maar voor de rest scheelt het niet veel. en je kan er je eigen draai aan geven natuurlijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kippendij in kleine reepjes. Doe de maizena met een scheutje olie in een bakje, voeg de kippendij toe met een snufje zout en meng goed door het olie/maizena mengsel en laat het een kwartiertje staan. Was de prei goed tot het zand er uit is snijd in de lengte doormidden, de twee helften van de prei kan je nu in ringetjes snijden.

breng intussen 2 liter water aan de kook en als het kookt, kook dan de mie volgens aanwijzingen op de verpakking (14 minuten). Als de bami klaar is giet dan onmiddelijk af in een vergiet en spoel af met koud water totdat de bami koud is. Laat de bami goed uitlekken.

Kneus nu 3 teentjes knoflook en snijd de gember in kleine stukjes. Je kan ook gember poeder gebruiken.

Zet nu een wok op hoog vuur met 2 el pinda olie en voeg de drie eieren toe.met een snufje zout. Het klutsen van het ei doen we gewoon in de wok want het wordt roerei. Als het roerei klaar is haal ei uit de wok en zet even apart. Voeg nu weer 2EL olie toe en wok de knoflook en gember totdat de knoflook lichtbruin kleurt. voeg nu kippendij toe en wok het een minuutje totdat de kip aan de buitenkant dichtgeschroeit is. voeg nu ook hamblokjes en prei toe totdat de prei niet meer rauw is. Als de olie opdroogt voeg dan een scheutje water toe.

Voeg mu de bami toe met een mespuntje zout en mespuntje v-tsin en voeg ook het roerei toe. Schep alles goed door elkaar. Het vuur mag nu laag om aanbakken te voorkomen. het handigste is om met twee wokspatels de bami om te scheppen. een links en een rechts. Je kan ook 4 eetstokjes gebruiken voor het omscheppen. Als alles goed door elkaar zit proef dan of alles op smaak is. voeg eventueel meer zout en v-tsin toe indien nodig en schep alles nogmaals door elkaar. Serveer het op 4 borden.

Tags, , ,

Serveertip

Serveer de bami op vier aparte borden met optioneel een plak ham en spiegelei. erop. Serveer eventueel met sateh saus en zoetzure groente als bijgerecht.

Bron

Tijgerkop



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van easywokmeals
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top