Turkse (maaltijd) salade
- Turks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een salade met een 'wow' effect. Hartstikke lekker door de combi van smaken. Ondanks dat ik in mijn enthousiasme een losgekomen kroon inslikte: zeer voor herhaling vatbaar.
Ingrediënten 4 personen
300gr couscous of fijne bulgur3 theelepels kerriepoeder
2 theelepels komijnpoeder
75 gram rozijnen
4 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen
1 grote rode ui in halve, dunne ringen
1 struik bleekselderij in dunne boogjes
flink wat verse peterselie
100 gram feta, verkruimeld
Bereidingswijze
Meng couscous of bulgur in een kom met de kerrie, komijn, rozijnen en 3 eetlepels olie. Schenk er kokend water over tot alles net onder staat en laat het wellen. Roer de couscous of bulgur los met een vork, voeg citroensap toe en breng op smaak met (weinig) zout en flink gemalen zwarte peper. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui-ringen 5 minuten. Bak de bleekselderij boogjes 3 minuten mee. Schep de ui en bleekselderij door de couscous of bulgur. Voeg fijngehakte verse peterselie toe en verbrokkel de feta erover.
Bron
Boodschappen: Vomar
Serveertip
Lekker met een eenvoudig stukje zalmfilet of kabeljauw uit de oven. Of als maaltijdsalade.