Maaltijdsalade met vijgen, quinoa en kikkererwten
- Vegetarisch, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-06-2018
Geïnspireerd door de vijgensalade van Ottolenghi, maar aangepast om er een volledige maaltijd van te maken.
Ingrediënten 5 personen
200 gram quinoa500 gram (blik) / 250 gram ( gedroogd) kikkererwten
3 grote tomaten (500 gram)
200 gram (diepvries) spinazie
100 gram waterkers
3 rode uien
6 vijgen (125 gram)
45 gram gebroken lijnzaad
Olijfolie
50 ml balsamico azijn
Kaneel
Zout
Peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 413,76 kcal |
Koolhydraten | 52,13 g |
Eiwitten | 17,96 g |
Vetten | 10,82 g |
Benodigdheden
OvenPan
Bereidingswijze
Week en kook eventueel de gedroogde kikkererwten en laat deze afkoelen
Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat de spinazie ontdooien
Kook de quinoa en laat deze afkoelen
Maak de rode uien schoon, snij ze in parten (ongeveer 6 per ui), meng ze met een beetje olijfolie, leg ze op een bakplaat en laat ze 15min roosteren in de oven
Snij de vijgen en tomaten in kleine stukjes
Meng alle ingrediënten behalve de waterkers door elkaar in een grote pan of kom
Verdeel de salade over 5 borden of bakjes en voeg aan elke portie wat waterkers toe
Serveertip
Makkelijk om van te voren te maken en mee te nemen, blijft tot 5 dagen goed in de koelkast.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties