Maaltijdsalade met vijgen, quinoa en kikkererwten

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-2018
  • Maaltijdsalade met vijgen, quinoa en kikkererwten

    Maaltijdsalade met vijgen, quinoa en kikkererwten

    Maaltijdsalade met vijgen, quinoa en kikkererwten

Geïnspireerd door de vijgensalade van Ottolenghi, maar aangepast om er een volledige maaltijd van te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
200 gram quinoa
500 gram (blik) / 250 gram ( gedroogd) kikkererwten
3 grote tomaten (500 gram)
200 gram (diepvries) spinazie
100 gram waterkers
3 rode uien
6 vijgen (125 gram)
45 gram gebroken lijnzaad
Olijfolie
50 ml balsamico azijn
Kaneel
Zout
Peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 413,76 kcal
Koolhydraten 52,13 g
Eiwitten 17,96 g
Vetten 10,82 g
Benodigdheden
Oven
Pan

Bereidingswijze

Week en kook eventueel de gedroogde kikkererwten en laat deze afkoelen
Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat de spinazie ontdooien
Kook de quinoa en laat deze afkoelen
Maak de rode uien schoon, snij ze in parten (ongeveer 6 per ui), meng ze met een beetje olijfolie, leg ze op een bakplaat en laat ze 15min roosteren in de oven
Snij de vijgen en tomaten in kleine stukjes
Meng alle ingrediënten behalve de waterkers door elkaar in een grote pan of kom
Verdeel de salade over 5 borden of bakjes en voeg aan elke portie wat waterkers toe

Serveertip

Makkelijk om van te voren te maken en mee te nemen, blijft tot 5 dagen goed in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten