Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Noord­zee­tong met krui­den uit de oven

Noord­zee­tong met krui­den uit de oven

Door: marcdepester

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-06-2018

Ingrediënten 4 personen


2 noordzeetongen*
4 el crème fraîche (bekertje 125 ml)
1 citroen (schoongeboend)
½ bakje platte peterselie ((a 20 g), blaadjes fijngesneden)
4 takjes dille (fijngesneden)
½ bakje bieslook ((a 20 g), fijngesneden)
30 g paneermeel (pakje 150 g)
30 g Parmezaanse kaas (geraspt)
20 g boter



Super lekkere noordzeetong.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 175 °C.
-Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout.
-Bestrijk de vis aan 1 kant met de helft van de crème fraîche.
- Leg ze met die kant naar beneden in de Ovenschaal.
-Bestrijk de andere kant van de vis met de rest van de crème fraîche.
-Rasp de gele schil van de citroen.
-Meng het rasp met de peterselie, dille, bieslook, paneermeel en Parmezaanse kaas.
-Strooi over de vis.
-Verdeel de boter er in kleine stukjes over en bak de vis ca. 20 min. in de oven.
-Lekker met gekookte krieltjes, waar u de rest van de kruiden door kunt mengen.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top