Ge­stoom­de tong met wor­tel en bos­ui

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-06-2018
  • Ge­stoom­de tong met wor­tel en bos­ui

    Ge­stoom­de tong met wor­tel en bos­ui

    Ge­stoom­de tong met wor­tel en bos­ui

Overheerlijk gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tongfilets
2 eetlepels limoensap
4 eetlepels sojasaus
1 grote winterpeen
2 zakjes bosuitjes (a 3 stuks)
2 eetlepels verse peterselie (plat (schaaltje a 20 g), fijngesneden)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
-Klop het limoensap los met de sojasaus en marineer de vis hierin.
-Schil de peen met een dunschiller, snijd hem in de lengte in plakken en snijd deze in dunne repen.
-Verwijder het donkergroene stuk van de bosuitjes en snijd de rest in de lengte met een scherp mes in repen.
-Leg de vis in een stoommandje of een vergiet boven een pan kokend water.
-Verdeel de repen groenten erover.
-Stoom de groenten en vis in 5-10 minuten gaar.
- Schep de groenten op 4 borden en leg hier voorzichtig de tongfilets op.
-Strooi er naar smaak zout, peper en de peterselie over. Lekker met rijst en peultjes.

Bron

AH

Serveertip

Tip:
Voor een pittigere, zoetere smaak: stoom een paar reepjes verse gember mee!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten