Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Kipfricassee met salie &; ui

Kipfricassee met salie &; ui

Door: Vlogger_Smulweb_Sabine

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-06-2018

Ingrediënten 6 personen


6 kipkarbonades met vel
12 grote blaadjes salie
versgemalen zwarte peper en zout
2 el extra vergine olijfolie
2 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook, gepeld en licht gekneusd
4 plakjes ongerookte bacon, grof gesneden
1 witte ui, in halve ringen
100 ml witte wijn
600 ml kippenbouillon
2 eidooiers
1 citroen, geperst



Dit is de aller sappigste en tegelijk knapperigste kip die je ooit zult eten. Dit heerlijke recept staat in de zomer editie van Smult. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Haal het vel van de kip een beetje los en schuif er bij elke karbonade 1 blaadje salie onder. Bestrooi rondom met peper en zout.
2. Verhit olijfolie in een grote Koekenpan met dikke bodem en deksel. Leg kip met het vel naar beneden in de pan, voeg rozemarijn en knoflook toe en bak 15-20 minuten, tot het vel van de kip goudbruin en krokant is.
3. Draai kip om, voeg bacon en ui toe en bak tot bacon goudbruin en ui zacht is.
4. Schenk witte wijn erbij en laat circa 5 minuten inkoken. Voeg daarna een derde van de bouillon of heet water toe en breng aan de kook. Laat 30-40 minuten met deksel schuin op de pan zachtjes pruttelen, tot het vlees gaar is en makkelijk van het bot valt. Voeg tijdens het koken indien nodig steeds wat bouillon toe zodat het vlees niet uitdroogt. Uiteindelijk moet je circa 200 ml vocht in de pan overhouden voor de saus.
5. Hak resterende salie grof en voeg circa 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de kip in de pan.
6. Klop in een kleine kom eidooiers los met citroensap. Schuif kip aan de kant zodat het vocht aan de andere kant samenkomt. Zet het vuur heel laag. Voeg het eimengsel geleidelijk toe aan de saus om hem dikker te maken. Schuif kipkarbonades door de pan om de saus te verdelen en serveer direct.

Tags, , ,

Bron

Uit het kookboek Toscane (te vinden in Smult)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top