Lamsschenkels met bokbier
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 07-06-2018
Het malse vlees stoof je uren lang samen met het zachtzoete bockbier. Het resultaat is fantastisch!
Ingrediënten 4 personen
4 lamsschenkels1 el traditionele olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
300 g winterpeen
1 venkelknol
1 el appelstroop
1 gedroogde laurierblaadjes
33 cl bokbier
½ kippenbouillontablet
Bereidingswijze
-Bestrooi de lamsschenkels met peper en eventueel zout.
-Verhit de olie in een koekenpan en braad de lamsschenkels rondom bruin.
-Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
-Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm.
-Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes.
-Doe de ui, knoflook, peen en venkel met de stroop en het laurierblaadje in de slowcooker.
-Schenk het bockbier erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en roer door.
-Voeg de schenkels toe en schep om.
- Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees van het bot valt.
Variatietip:
Je kunt het bokbier vervangen door bruin bier.
Combinatietip:
Lekker met aardappelpuree en gestoofde groene kool; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.
Kookstaptip:
Je kunt dit gerecht ook bereiden in een braadpan. Houd dan de deksel op de pan en laat op laag vuur stoven. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.
Bron
AH
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties