Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Door: jacqy

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-1999

Ingrediënten


4 eidooiers, 100 gram fijne tafelsuiker, 2 zakjes vanille suiker, 65 gram bloem, 1/2 liter melk.


Verder heb je nodig


Sauspan, kom , bak met ijskoud water, garde.


Vulling voor oa. zandtaartjes (ca 12 stuks) en tompoezen (ca 10 stuks).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eidooiers samen met de suiker en vanille suiker tot een romige creme, die als een dik lint van de garde loopt.
Zeef er de bloem boven en roer het tot een glad mengsel.
Breng in een sauspan de melk aan de kook.
Giet de warme melk al roerend in een dunne straal bij de dooiercreme.
Giet dit weer in de sauspan en breng het al roerende , op laag vuur, langzaam aan de kook.
Laat de banketbakkers room, al roerend, ca. 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken tot het iets aan de bodum blijft plakken.
Doe de room in een kom en zet deze in een bak met ijskoud water.
Laat de room al roerende koud worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacqy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top