Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Verrukkelijke aardbeienyoghurttaart met biscuitbodem

Verrukkelijke aardbeienyoghurttaart met biscuitbodem

Door: pwiggers

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2018

Ingrediënten 12 personen


Aardbeien yoghurt taart
Bodem:
125 gram zachte boter
120 gram suiker
Mespunt zout
3 eieren (M)
100 gemalen amandelen
75 gram bloem +2 theelepels bakpoeder of 75 gram zelfrijzend bakmeel

Vuling:
5 eetlepels goede kwaliteit aardbeienjam
600 ml. Griekse yoghurt
150 gr. poedersuiker
sap van 1 citroen
6 blaadjes gelatine
250 ml. Slagroom
750 gram aardbeien
1 zakje taartgeleipoeder
200 ml water
2 afgestreken eetlepels suiker
50 ml aardbeienlikeur of sinaasappellikeur


Verder heb je nodig


Springvorm van 26 cm doorsnede
mixer
2 kommen

Smullen van een heerlijke frisse aardbeientaart

Voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis in onze woonplaats bak ik regelmatig een taart. Deze keer koos ik voor een taart die ik een dag eerder kon maken. De taart moet namelijk nadat hij klaar is nog minimaal 2 uur koelen.
De taart is gemaakt door een combinatie van verschillende andere recepten.
De taart viel wel heel erg in de smaak.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bodem
Oven voorverwarmen op 180 graden boven- en onder-warmte.
Springvorm (26 cm) invetten en met bloem bestrooien. De bodem kun je ook bekleden met bakpapier.

125 gram zachte boter, 120 gram suiker en zout crèmig roeren.
Eieren één voor één toevoegen.
Gemalen amandelen, bloem en bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel) door elkaar mengen. Met een spatel door de boter/ei-massa spatelen.
Taartbodem 20 tot 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Af laten koelen.

Vulling
Strijk een dun laagje jam over de biscuitbodem.
Vermeng de yoghurt met de poedersuiker en het citroensap.
Week de gelatine blaadjes in koud water en knijp ze goed uit.
Breng 6 eetlepels water aan de kook en los de gelatine hierin op.
Meng de gelatine voorzichtig door yoghurtmengsel.
Klop de slagroom stijf. Spatel de stijfgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel.
Leg de biscuitbodem weer in de springvorm.
Giet het yoghurtmengsel erover.
Laat de taart 4 uur afkoelen.

Aardbeien halveren en de taart hiermee dik beleggen.
Taartgeleipoeder bereiden met het water, de likeur en de suiker volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Taartgelei over de aardbeien verdelen.
Taart nog minstens 2 uur laten afkoelen.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker bij koffie en thee.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top