Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ketjapballetjes kleine gehaktballetjes in een lekkere zoete ketjapsaus

Ketjapballetjes kleine gehaktballetjes in een lekkere zoete ketjapsaus

Door: pwiggers

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-06-2018

Ingrediënten 4 personen


350 gram rundergehakt
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
1/2 theelepel sambal brandal
1 losgeklopt ei
3 eetlepels paneermeel
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel kerriepoeder
Zout, peper
2 eetlepels zonnebloemolie
2 sjalotjes of een kleine ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel witte natuurazijn
4 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
1 afgestreken eetlepel donkerbruine basterdsuiker
Eventueel wat water


Verder heb je nodig


Koekenpan

Smullen van deze lekker ketjapballetjes

Ik heb al eerder een recept geplaatst van gehaktballetjes in een ketjapsaus, maar deze balletjes zijn weer heel anders en ook anders gemaakt.
Hier geldt: alles in één pan. En ze zijn toch lekker !
Ik vond iets dergelijks op internet maar het recept is helemaal aangepast aan eigen smaak en eigen werkwijze.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het losgeklopte ei, de knoflook, ketjap, sambal komijn, koriander, kerriepoeder, peper, zout en paneermeel en draai er niet te grote balletjes van.
Verhit de olie in de Koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar.
Als de balletjes al lekker bruin zijn voeg je de uisnippers en de knoflook toe en bak die even mee.
Blus af met de azijn en de ketjap.
Roer de bruine basterdsuiker erdoor en laat alles nog even op een lage warmtebron pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Als de saus te dik is voeg dan nog wat water toe.

Tags,

Serveertip

Lekker met rijst en sperziebonen of bij de borrel of als onderdeel van een rijsttafel.

Mijn andere reccept vind je onder:
https://www.smulweb.nl/recepten/1460541/Aziatische-gehakballetjes-in-een-pittige-zoete-ketjapsaus



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top