Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. As­per­g­e­ta­gli­a­tel­le met warm­ge­rook­te zalm en ei

As­per­g­e­ta­gli­a­tel­le met warm­ge­rook­te zalm en ei

Door: victorv

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2018

Ingrediënten 4 personen


20 g verse platte peterselie
25 g verse bieslook
1 citroen (schoongeboend)
4 el traditionele olijfolie
350 g groene asperges
350 g verse witte asperges
4 middelgrote eieren
250 g verse tagliatelle
250 g warmgerookte zalmstukken


Verder heb je nodig


Dunschiller


Asperge en zalm: dat is nou echt een goed duo. Combineer deze 2 in een frisse pasta met tagliatelle.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de peterselie en de bieslook heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kruiden en de citroenrasp met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en schaaf ze met een aspergeschiller (of dunschiller) in de lengte in lange linten. Snijd de onderste 2 cm van de witte asperges en schil ze rondom met de aspergeschiller (of dunschiller). Snijd er vervolgens lange linten van. Kook de eieren 5 min. in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de aspergelinten toe. Giet af en laat uitlekken. Doe de tagliatelle met de asperges terug in de pan en meng er van het vuur af de kruidenolie door. Verdeel de zalm in grove stukken. Halveer de eieren. Verdeel de tagliatelle over de borden, verdeel de zalm erover en leg op elk bord een half ei.

Tags,

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top