Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Courgette
  6. Trofie met ham courgette gedroogde tomaten en veel verse basilicum

Trofie met ham courgette gedroogde tomaten en veel verse basilicum

Door: pwiggers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2018

Ingrediënten 4 personen


350 gram pasta naar keuze (ik heb trofie gebruikt, heerlijk)
2 eetlepels olijfolie
1 kleine courgette plm. 200 gram, uiteinden verwijderd, gewassen in hele kleine blokjes
3 knoflooktenen, gepeld en gesnipperd
1 kleine (gele) Spaanse peper, schoongemaakt in hele kleine stukjes gesneden
200 g gekookte (been)- ham dikke plakken in reepjes gesneden
6 gedroogde tomaten op olie uitgelekt in reepjes gesneden
50 gram vers geraspte kaas Pecorino of Parmezaanse kaas
½ Verkruimelde groente- of kippenbouillontablet of wat aromat
100 ml crème fraîche
8 tot 10 stelen basilicum, gewassen in reepjes gesneden
zout


Verder heb je nodig


Pan
koekenpan

Heerlijk pastagerecht beetje pittig

Trofie is een pastasoort uit de Italiaanse streek Ligurië. Het zijn met de hand gerolde kronkelige vormen. Een bekend pastagerecht uit Ligurië is "trofie al pesto genovese".
Ik heb er deze keer een pasta van gemaakt met gekookte ham, gedroogde tomaten, blokjes courgette en verse basilicum. Heerlijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak koken in water met zout.
Olie verhitten hierin de blokjes courgette met de knoflook en de Spaanse peper lichtbruin bakken.
Reepjes ham toevoegen en even meebakken.
Reepjes gedroogde tomaten toevoegen en 1 tot 2 minuten meebakken,
Crème fraîche en de verkruimelde bouillontablet toevoegen en alles goed door elkaar roeren.
Pasta in zeef uitlekker en door de saus mengen.
Geraspte kaas en reepjes basilicum erdoor mengen en nog even proeven.
Naar eigen smaak eventueel nog wat kruiden toevoegen.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Lekker met een groene salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top