Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Ovenschotel snijbonen met champignons spek en kaaspuree

Ovenschotel snijbonen met champignons spek en kaaspuree

Door: pwiggers

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-06-2018

Ingrediënten 4 personen


700 gram iets kruimige aardappelen
400 gram snijbonen, schoongemaakt in grove ruiten gesneden
1 kruidenbouillontablet
1 eetlepel zonnebloemolie
150 gram mager rookspek in blokjes of reepjes
1 ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
150 gram champignons, schoongemaakt in plakjes gesneden
1 flinke eetlepel milde mosterd
Peper, zout
1 flinke theelepel Provençaalse kruiden
50 gram (room)boter
1 dl melk
100 gram geraspte belegen kaas


Verder heb je nodig


Mixer (geen staafmixer) of aardappelstamper voor de puree
ovenschaal
2 pannen voor de aardappelen en de snijbonen
koekenpan


De combinatie van snijbonen met gebakken spekjes, champignons en een lekkere smeuige aardappelpuree met veel kaas en erg lekker.
Je kunt de ovenschotel een dag tevoren maken, koel bewaren en de volgende dag lekker bakken in de oven. Lekker als je een dagje weg bent geweest.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Giet ze af en laat ze goed droogstomen.
Maak van de aardappels met 1 dl melk en 50 gram roomboter een stevige puree.
Meng 50 gram van de geraspte kaas door de aardappelpuree.

Kook de snijbonen beetgaar in water met een kruidenbouillontablet.
Laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Bak ondertussen het spek bruin en knapperig.
Bak de ui en de knoflook even mee tot glazig.
Bak ook de champignons 5 minuten mee.
Meng nu de snijbonen en de mosterd door de champignonmassa.
Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
Schep de groenten in de Ovenschaal.
Verdeel de aardappelpuree over de groenten.
Strooi de rest van de kaas over de puree en zet de ovenschaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de puree een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Tags, , , ,

Serveertip

Maak je de ovenschotel al een dag of een paar uur tevoren?
Zet de schaal dan voor het eten plm. 20 - 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top