Kip met gerookte paprikapoeder

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2018

recept meegenomen van de winkel, wist niet wat ik eten moest en het zag er wel lekker uit en zo smaakte het ook.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets, in lengte in vieren gesneden
4 eetlepels olijfolie
1 1/2 eetlepel gerookte paprikapoeder (Verstegen)
2 rode uien, in halve ringen
1 groene paprika, grof gesneden
200 gram champignons, in plakjes
6 tenen knoflook, fijngehakt
1 blik gepelde tomaten
100 ml rode wijn
200 ml kippenbouillon
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel verse oregano, gehakt
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng in een kom de repen kip met 2 eetlepels olijfolie, peper, zout en 1 eetlepel gerookte paprikapoeder.
Dek de kom af en marineer 2-3 uur in de koelkast.
Verhit een grillpan en gril de repen 2 minuten aan elke kant.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien, paprika en champignons.
Doe de knoflook en de rest van het gerookgte paprikapoeder erbij en bak nog 2 minuten.
Voeg de tomaten, wijn, bouillon en oregano toe.
Laat een paar minuten srtoven zonder deksel en druk de tomaten stuk met een spatel.
Doe de repen kip in de saus en stoof het geheel nog 5 minuten op laag vuur.
Voeg voor het opdienen verse oregano en peterselie tooe.

Bron

receptenkaartje van de Dekamarkt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten