1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Maiskol­ven van de bbq met man­gosal­sa

Maiskol­ven van de bbq met man­gosal­sa

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2018

Ingrediënten 4 personen


4 maiskolven
90 ml Guru mango cinnamon BBQ sauce
1 eetrijpe mango
½ rode ui
3 tomaten
1 rode peper
5 g verse koriander
1 limoen
200 g nacho chips naturel



Maiskol­ven van de bbq met man­gosal­sa
Maiskol­ven van de bbq met man­gosal­sa

De zachte smaak van mais kan na het grillen echt wel wat extra's gebruiken. Een lekkere saus, bijvoorbeeld.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Steek de barbecue aan.
-Kook de maiskolven 4 min. en giet af.
-Gril ze 5 min. op de barbecue en keer regelmatig.
-Bestrijk de maiskolven met bijna alle mango-cinnamonsaus, maar houdt een eetlepel achter.
-Verpak de maiskolven in aluminiumfolie en leg ze nog 10 min. op de barbecue.
-Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
-Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom.
-Snipper de rode ui.
-Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
-Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
-Snijd de koriander fijn.
-Voeg de ui, tomaat, peper en koriander toe aan de mango.
-Pers de limoen uit boven de salsa en voeg de rest van de mango-cinnamonsaus toe.
-Meng door elkaar.
-Haal de maiskolven uit de folie en leg op een schaal, serveer de nachochips en mangosalsa er in aparte bakjes bij.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top