Zwitserse Kaasfondue

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-07-1999

Het originele recept voor een gezellige avondje fonduen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 teentje knoflook, 2 dl. droge witte wijn, 150 gr. geraspte Emmentaler, 150 gr. geraspte Gruyere, 1 eetl. maizena, 2 eetl. kirsch, zout, peper, mespunt nootmuskaat, stokbrood, evt. ananas en paprika
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Knoflook pellen, halveren en hiermee een fonduepan inwrijven. Wijn in de pan schenken en verhitten tot de wijn begint te bruisen. Kaas toevoegen en al roerend met een houten lepel laten smelten. In een kopje de maizena met kirsch gladroeren en door de fondue roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Fondue aan tafel op een brander warm houden. Stukjes stokbrood en evt. stukjes ananas of paprika in de fondue dopen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jozianne avatar
jozianne 25-05-2002

Heerlijk, ik neem je recept mee!! groetjes Jozianne

evido avatar
evido 29-10-2001

Hallo, Dit was dus ech heerlijk!!! Ik heb het ook bij mijn favorieten gezet. Bedankt en groetjes, Evi

karoliencasteur avatar
karoliencasteur 04-03-2001

vrijdag was ik jarig en dan mogen we thuis altijd kiezen wat we eten, ik had voor kaasfondue gekozen en ik heb er helemaal geen spijt van gehad. 't Was heel lekker geweest en ik kan het iederen aanbevelen! groetjes Karolien

niels_oden avatar
niels_oden 08-04-2000

Dit is de echte kaasfondue. Heerlijk en gaat niet schiften. Complimenten van een vriend (souschef in een gerenomeerd restaurant), die ik bij deze over breng aan Evelyne.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten