1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kaasfondue
  5. Zwitserse Kaasfondue

Zwitserse Kaasfondue

Door: evelyne13

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-07-1999

Ingrediënten 2 personen


1 teentje knoflook, 2 dl. droge witte wijn, 150 gr. geraspte Emmentaler, 150 gr. geraspte Gruyere, 1 eetl. maizena, 2 eetl. kirsch, zout, peper, mespunt nootmuskaat, stokbrood, evt. ananas en paprika



Het originele recept voor een gezellige avondje fonduen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Knoflook pellen, halveren en hiermee een fonduepan inwrijven. Wijn in de pan schenken en verhitten tot de wijn begint te bruisen. Kaas toevoegen en al roerend met een houten lepel laten smelten. In een kopje de maizena met kirsch gladroeren en door de fondue roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Fondue aan tafel op een brander warm houden. Stukjes stokbrood en evt. stukjes ananas of paprika in de fondue dopen.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evelyne13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top