Sticky kippendijfilet in stroperige pittige Oosterse saus uit de oven
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Bij deze sticky chicken (kippendijtjes) eet je bijna je vingers op. Oppassen dus !!
Alles gaat in de oven, dus je handen vrij voor het bijgerecht.
Ingrediënten 4 personen
8 kippendijen (kipdijfilet of drumsticks)Peper, zout
Saus:
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels Thaise vissaus
3 eetlepels Japanse of Chinese sojasaus
1 cm verse gember, geschild en gesnipperd
2 flinke eetlepels bruine basterdsuiker
2 afgestreken theelepels sereh (citroengraspoeder)
1 afgestreken theelepel sambal oelek
2 eetlepels citroensap of meer naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 341,76 kcal |
Koolhydraten | 9,90 g |
Eiwitten | 34,42 g |
Vetten | 18,02 g |
Benodigdheden
Ovenschaal
pannetje
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe de vissaus en de sojasaus in een pannetje.
Voeg de knoflook, gember, sereh, sambal oelek, bruine basterdsuiker en citroensap toe.
Breng aan de kook en laat minimaal 10- 15 minuten zachtjes koken tot de saus dikker wordt,
Kruid de kippendijen met wat peper en zout en leg ze in een Ovenschaal.
Giet de saus over de kippendijen en zet de schaal plm. 35 tot 40 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de kipdijfilet).
Halverwege de tijd de kipdijfilet nog eens omleggen.
Bron
Beetje van mezelf en beetje van internet
Serveertip
Je kunt de kipdijfilet tevoren ook even aanbraden in de koekenpan en dan pas de saus erover. Kost iets meer tijd.
Lekker met rijst, sperziebonen en mijn Koreaanse komkommersalade
https://www.smulweb.nl/recepten/1460923/Koreaanse-komkommersalade-