1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Garnalen
  6. Zalig wokpannetje met garnalen peultjes en kokosmelk

Zalig wokpannetje met garnalen peultjes en kokosmelk

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-05-2018

Ingrediënten 2 personen


150 gram basmati rijst
150 gram grote garnalen gepeld en schoongemaakt
3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
Plm. 1 cm verse gember, geraspt of heel klein gesneden
1 afgestreken eetlepel Thai red curry van Jonnie Boer (of 1 eetlepel rode currypasta)
1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
½ theelepel djinten (komijnpoeder)
1/2 rode paprika, in fijne reepjes
1/2 gele paprika, in fijne reepjes
200 g peultjes, schoongemaakt, gehalveerd
3 lente-uitjes, in kleine ringetjes
200 ml kokosmelk
2 kippenbouillontabletten
2 theelepels citroensap
2 theelepels Thaise vissaus
1 eetlepel gehakte peterselie of verse koriander


Verder heb je nodig


Wok


Heerlijk gegeten van dit lekkere wokgerecht met rijst
Heerlijk gegeten van dit lekkere wokgerecht met rijst
Zalig wokpannetje met garnalen peultjes en kokosmelk
Zalig wokpannetje met garnalen peultjes en kokosmelk

Heerlijk gerecht voor warme dagen. Grote garnalen ( scampi ) met knapperige groenten in een verrukkelijke kokossaus.
Ik vond een dergelijk recept op internet maar het er naar eigen smaak het een en ander aan toegevoegd omdat het recept niet helemaal naar mijn smaak was.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met een kippenbouillontablet.

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de garnalen een paar minuten tot ze mooi roze zien en haal ze uit de wok.
Bak in het overgebleven vet de knoflook en gember 1 minuut.
Voeg de curry, ketoembar en djinten toe. Roer goed door en bak even mee tot het lekker gaat geuren;
Schenk kokosmelk erbij. Voeg de kippenbouillontablet en de peultjes toe en breng dit aan de kook.
Laat de peultjes op een lage warmtebron beetgaar worden (plm. 5 minuten)
Voeg nu de garnalen, paprika en de lente-uitjes toe en laat dit alles 2 minuten mee warmen.
Maak de saus op smaak met citroensap en de vissaus.

Serveertip

Serveer dit gerecht met de rijst en wat gehakte peterselie of verse koriander.
Hou je niet van garnalen? Ook lekker met kipfilet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top