1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spinazie
  6. ***GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL MET SPINAZIE

***GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL MET SPINAZIE

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2018

Ingrediënten 4 personen


=8 Middelgrote Zoete Aardappelen (schoongeboend)
=2 eetl.Olijfolie.
=2 teentjes Knoflook, fijngehakt.
=1 Zak gewassen Spinazie (400 gram)
=1 Bakje Ricotta (250 gram)
=3 eetl.plakjes zwarte Olijven.
3 eetl. ongezoute Amandelen (grofgehakt)


Verder heb je nodig


Magnetron of Oven
Koekenpan.


Geen Magnetron ?  Pof de aardappelen verpakt
in aluminiumfolie in de oven.. 200 gr.C. in
45-50 minuten gaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Prik de aardappelen rondom met een vork in.
Pof ze onafgedekt in de magnetron op vol
vermogen(700W) in 8-10 gaar.
2.Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de knoflook
1 minuut. Voeg de spinazie in porties toe en laat het
blad slinken en het vocht verdampen.
3.Wikkel de aardappelen in een schone keukendoek en
laat 5 minuten nagaren. Schep intussen de spinazie in
een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de
spinazie grof. Meng de ricotta door de spinazie en breng
op smaak met peper.
4.Snijd de aardappelen over de lengte in en druk ze iets open.
Leg de aardappelen op 4 borden. Schep er de spinazie-
ricotta in en verdeel er de olijvenplakjes en amandelen over.

Bron

JUMBO SUPERMARKTEN:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top