1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Kro­a­ti­sche ri­zot met mos­se­len

Kro­a­ti­sche ri­zot met mos­se­len

Door: marcdepester

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2018

Ingrediënten 4 personen


5 el olijfolie
2 uien (gesnipperd)
300 g risottorijst (pak 500 g)
500 ml kippenbouillon (van tablet)
1 pak gezeefde tomaten (passata di pomodoro, 500 g)
300 g mosselen ((zak 450 g, diepvries), ontdooid)
1 kropsla
1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes)


Kro­a­ti­sche ri­zot met mos­se­len
Kro­a­ti­sche ri­zot met mos­se­len

Mosselen op de wijze van de Kroaten. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit 1 ui, 3 min.
-Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. tot de korrels glazig zijn.
- Voeg 250 ml bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
-Voeg de rest van de bouillon toe en roer door tot deze weer door de rijst is opgenomen.
-Voeg de tomaten en mosselen toe. Kook in 12 min. op laag vuur gaar.
-Scheur ondertussen de slablaadjes in stukken. Verdeel de sla met de andere ui over een schaal. Bestrooi met 2 el basilicumblaadjes en besprenkel met 3 el olie. Breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de rest van het basilicum fijn en schep met peper en zout door de rijst.
-Serveer de rijst met de salade.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top