Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Kro­a­ti­sche ri­zot met mos­se­len

Kro­a­ti­sche ri­zot met mos­se­len

Door: marcdepester

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2018

Ingrediënten 4 personen


5 el olijfolie
2 uien (gesnipperd)
300 g risottorijst (pak 500 g)
500 ml kippenbouillon (van tablet)
1 pak gezeefde tomaten (passata di pomodoro, 500 g)
300 g mosselen ((zak 450 g, diepvries), ontdooid)
1 kropsla
1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes)



Mosselen op de wijze van de Kroaten. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit 2 el olie in een Hapjespan en fruit 1 ui, 3 min.
-Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. tot de korrels glazig zijn.
- Voeg 250 ml bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
-Voeg de rest van de bouillon toe en roer door tot deze weer door de rijst is opgenomen.
-Voeg de tomaten en mosselen toe. Kook in 12 min. op laag vuur gaar.
-Scheur ondertussen de slablaadjes in stukken. Verdeel de sla met de andere ui over een schaal. Bestrooi met 2 el basilicumblaadjes en besprenkel met 3 el olie. Breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de rest van het basilicum fijn en schep met peper en zout door de rijst.
-Serveer de rijst met de salade.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top