1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Ross Dob­son's ge­gril­de ven­kel met krui­dendres­sing

Ross Dob­son's ge­gril­de ven­kel met krui­dendres­sing

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2018

Ingrediënten 4 personen


4 venkelknollen
2 tenen knoflook (fijngesneden)
60 ml traditionele olijfolie
40 ml rodewijnazijn
2 tl dijonmosterd
½ tl zeezout
½ tl chilivlokken
20 g peterselie (fijngesneden)
15 verse munt (fijngesneden)



Ross Dob­son's ge­gril­de ven­kel met krui­dendres­sing
Ross Dob­son's ge­gril­de ven­kel met krui­dendres­sing

Vol van smaak door een rijke combinatie van kruiden. Een prima BBQ gerecht ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd het groene loof van de venkel en snijd het grof zodat je een kleine handvol hebt. Houd apart.
-Snijd de knollen in de lengte in plakken van ca. ½ cm dik en leg in een schaal.
-Meng de knoflook met 20 ml olijfolie en laat dit met de venkel ca. 30 min. marineren op kamertemperatuur.
-Meng voor de dressing de rest van de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd, het zeezout, chilivlokken naar smaak en de kruiden.
-Verwarm de grill van de barbecue voor op de hoogste stand.
-Bak de helft van de venkelplakken 4-5 min. aan elke kant tot de venkel goudkleurig is en de fijngehakte knoflook goudkleurig en aromatisch is.
-Meng de hete venkelplakken met de dressing en schep door elkaar. Herhaal dit met de rest van de venkel. -Serveer warm of op kamertemperatuur en bestrooi met het venkelloof.

Serveertip

Je kan de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal 30 min. voor serveren uit de koelkast.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top