Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Krabsoep uit Louisiana

Krabsoep uit Louisiana

Door: marcdepester

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2018

Ingrediënten 6 personen


1 liter visbouillon (of water met visbouillonblokjes)
- 1 ui in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- peper, zout, kerriepoeder en tijm
- 1 klein blikje mais
- 150 g krabvlees (vers of blik)
- 2 dl witte wijn
- 2 stengels bleekselder fijn gesneden
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 bussel gesnipperde lenteuitjes
- 2 dl zure room



Amerikaanse krabsoep uit Louisiana

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-De ui, de lenteuitjes, selder, de teentjes knoflook en de paprika aanstoven in de boter.
-Bevochtigen met de witte wijn en de visbouillon.
-Indien men verse krab gebruikt kan men een beetje van het krabkookvocht gebruiken.
-De soep 15 min. laten doorkoken.
-Het uitgelekte blikje maïs toevoegen en nog 5 min. laten doorkoken.

Tags

Bron

Stef lauryssen - receptjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top