Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Braziliaanse keuken
  5. Braziliaanse koffie

Braziliaanse koffie

Door: marcdepester

  • Braziliaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-05-2018

Ingrediënten 4 personen


3.5 dl hete espresso
7 cl rum
2 dl room (min. 30 % V.G.)
30 g pure chocolade
4 koffiel. rietsuiker



Een lekker alternatief voor de klassieke Irish Koffie 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Klop de room stijf.
2 Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige meng kom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
3 Verdeel de rum en de rietsuiker over de glazen of koppen en overgiet met de hete espresso.
4 Bedek met slagroom en versier met de gesmolten chocolade.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top