Ajam pangang met sugarsnaps en rijst

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-05-2018

-

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800-1000 gram kipfilet of kippendijen (kippendijen hebben mijn voorkeur)
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
300 gram sugarsnaps
400-500 gram basmati rijst
Optioneel: lente uitjes/ gebakken uitjes voor de garnering
Optioneel: kroepoek, hoort er wel bij toch?

Voor de saus:

200 ml water
8 eetlepels tomatenpuree
8 eetlepels ketchup
6 eetlepels (zoete) chilisaus
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel ketjap
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel citroensap
Eventueel: Sambal wanneer je van pittig houdt.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en fruit aan in de pan. Voeg de kip (filet of dijen) toe en bak lekker mee.

Voeg vervolgens alle ingrediënten van de saus toe aan de kip en meng goed door elkaar.

Laat het geheel nog lekker een half uur pruttelen op laag vuur.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook of stoom de sugarsnaps in max 5 minuten beetgaar.

Als alles klaar is dan kun je natuurlijk opscheppen! Een heerlijke maaltijd zonder een bezoekje aan de Chinees…

Slowcooker:
Deze bereiding is ook super eenvoudig.

Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de kip in stukjes en stop in de slowcooker.

Voeg alle ingrediënten voor de saus BEHALVE het water ook toe aan de slowcooker.

Zet de slowcooker 4 uur op low.

Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn. Let de eerste keer even goed op om te bepalen hoelang het moet.

De kip hoeft niet zo gaar te zijn dat hij helemaal uit elkaar valt, het is tenslotte geen pulled chicken.

Haal na 4 uur de deksel van de slowcooker en zet hem nog even op high, op deze manier kan de ajam pangang even indikken. Eventueel kun je altijd nog binden met wat maizena als je dat nodig vindt.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de sugarsnaps in max 5 minuten beetgaar.

Voilå, dit wordt smullen!!

Bron

Ashely Willesm

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten