1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Pittige Shakshuka

Pittige Shakshuka

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2018

Ingrediënten 4 personen


- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 el harissa
- 6 tomaten, grof gesneden
- 1 puntpaprika, in reepjes
- 4 eieren
- versgemalen zwarte peper en zout
- 50 g feta, verkruimeld
- 10 g verse peterselie, fijngesneden


Verder heb je nodig


- Diepe koekenpan


Pittige Shakshuka
Pittige Shakshuka

Dit recept komt uit Smult 20, te vinden op blz. 23
Kijk op www.smult.nl voor de beste acties! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit een diepe Koekenpan op middelhoog vuur.
2. Verhit olijfolie en bak hierin ui en knoflook. Voeg harissa toe en bak 2 minuten mee.
3. Voeg tomaten en paprika toe. Roer het geheel goed door en laat 5 minuten sudderen. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek daarin voorzichtig de eieren
4. Leg de deksel op de pa en laat de eitjes ongeveer 3 minuten garen.
5. Bestrooi de shashuka met peper, zout, feta en peterselie.

Bron

Smult



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top