1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Pittige Shakshuka

Pittige Shakshuka

Door: Smu1webmagazine

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2018

Ingrediënten 4 personen


- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 el harissa
- 6 tomaten, grof gesneden
- 1 puntpaprika, in reepjes
- 4 eieren
- versgemalen zwarte peper en zout
- 50 g feta, verkruimeld
- 10 g verse peterselie, fijngesneden


Verder heb je nodig


- Diepe koekenpan

Pittige Shakshuka
Pittige Shakshuka

Dit recept komt uit Smult 20, te vinden op blz. 23
Kijk op www.smult.nl voor de beste acties! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit een diepe Koekenpan op middelhoog vuur.
2. Verhit olijfolie en bak hierin ui en knoflook. Voeg harissa toe en bak 2 minuten mee.
3. Voeg tomaten en paprika toe. Roer het geheel goed door en laat 5 minuten sudderen. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek daarin voorzichtig de eieren
4. Leg de deksel op de pa en laat de eitjes ongeveer 3 minuten garen.
5. Bestrooi de shashuka met peper, zout, feta en peterselie.

Tags, ,

Bron

Smult



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top