Spicy Tuna Roll

  • Japans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2018
  • Spicy Tuna Roll

    Spicy Tuna Roll

    Spicy Tuna Roll

Producten voor de spicy tuna roll kan je altijd in je voorraadkast hebben staan! In deze tuna roll van Deepblue gaat heerlijke tonijn uit blik, en de rest van de spullen zijn ook jaren houdbaar. Ideaal om deze spicy tuna roll te maken als je onverwacht visite krijgt 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300g sushirijst
1 blikje Deepblue tonijn op olie
1,5 eetlepel mayonaise
1 el rijstazijn
1 el sriracha
1 bosui in ringen
4 nori-vellen
1 el gebakken uitjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 422,10 kcal
Koolhydraten 61,54 g
Eiwitten 17,96 g
Vetten 11,24 g
Benodigdheden
Sushi-rolmatje, bakje water, scherp mes, natte theedoek

Bereidingswijze

1. kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2. Laat de tonijn niet uitlekken, maar schep de hele inhoud van het blikje in een schaal en meng met sriracha, mayonaise en rijstazijn. Roer het grootste gedeelte van de bosui erdoor, zet de rest weg. Mix goed door elkaar.
3. Leg je rolmatje neer, normvel erop (met de glimmende kant naar beneden). Maak elke keer voordat je rijst pakt je hand nat. Dit voorkomt plakken van de rijst aan je vingers. Neem een handje rijst en druk deze op het normvel. Vul zo 3/4 van het vel.
4. Schep in het midden een streep van de tonijnvulling, 1/4
5. Rol met behulp van het matje het normvel op en laat even rusten. Maak zo nog 3 rollen.
6. Voor het snijden: Maak je mes steeds vochtig als je snijdt; haal hem door de natte theedoek. Snijd de rollen in zes gelijke stukken en zet op een bord. Bestrooi met achtergehouden bosui en de gebakken uitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten