1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Chocoladecake

Chocoladecake

Door: floortje80

  • Europees, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2018

Ingrediënten 12 personen


250 gram pure chocolade
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
8 gram vanillesuiker
200 gram suiker
Snufje zout
200 + 15 gram ongezouten roomboter


Verder heb je nodig


Cakevorm
Mixer
Oven
Bakpapier

Chocoladecake
Chocoladecake

Chocoladecake: wie is er niet dol op!? Deze chocoladecake is simpel, leuk en 100% lekker! Wist je dat wijn ook erg lekker smaakt bij cake en andere zoete taartjes/cake? Een lekkere dessertwijn maakt je cake helemaal compleet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de helft van de chocolade smelten en snijd de andere helft in stukjes van ongeveer een halve centimeter.

Doe 200 gram boter, suiker en zout in een kom en klop ongeveer een kwartier tot een luchtig geheel. Klop hier vervolgens de eieren doorheen.
Zeef het bakmeel boven het geheel en spatel door het geheel heen. Dit doe je ook met de vanillesuiker, gesmolten chocolade en stukjes chocolade.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Vet de randen in met de overgebleven boter.
Doe het beslag in de cakevorm en laat gedurende 50 minuten in het midden van de oven op 180 graden bakken.
Laat de cake een uur afkoelen!

Tags, , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floortje80
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top