Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Belgische keuken
  5. Flapje van krab, maïs en asperges

Flapje van krab, maïs en asperges

Door: marcdepester

  • Belgisch Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-05-2018

Ingrediënten 5 personen


190 g krab (blik)
150 g maïs (blik)
250 g groene asperges (bokaal)
2 lente-uitjes
4 eetl. halfvolle verse kaas (plattekaas)
2 eieren
5 plakken bladerdeeg (diepvries)
2 eetl. bloem
1 eetl. olijfolie
1 koffiel. paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
zout



Makkelijk en overheerlijk amuse hapje 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Laat het bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien.
- Laat de krab, maïs en asperges uitlekken.
- Snij de asperges in kleine stukjes.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Klop de eieren elk apart los.
Bereiding15 min. + 20 min. in de oven
1. Meng de krab met de maïs, asperges, 1 losgeklopt ei, plattekaas en lente-uitjes. Kruid met
cayennepeper en zout.
2. Verdeel wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot het dubbele van de oppervlakte en snij in 2. Leg op elk vel 2 eetl. van het mengsel van krab en maïs en plooi dicht. Druk de randen goed aan.
3. Leg op een geoliede bakplaat, strijk de bovenkanten in met een losgeklopt ei en strooi er wat paprikapoeder over. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top