1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Dukkah

Dukkah

  • Arabisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2018

Ingrediënten 4 personen


2 .eetl. sesamzaadjes; 50 gr. ongezouten pistachenootjes; 2 eetl. komijnpoeder; 2 eetl. korianderpoeder; 2 theel. sumak; zeezout; handjevol gehakte bladpeterselie.


Verder heb je nodig


Koekenpan


Dukkah
Dukkah

Ik at dit voor het eerst in Israel, schaaltje met de dukkah in olijolie en daar brood in dopen, heerlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de sesamzaadjes en de pistachenootjes.. Laat even afkoelen en meng ze dan met de rest van de specerijen. Doe alles in de Blender en pulse kort tot de nootjes fijngehakt zijn maar nog wel te "zien"zijn.

Serveertip

Ongeveer 1 maand houdbaar.
Heerlijk op vis en kip

Bron

Kookboek: opvallende smaken uit een joodse keuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marie-france


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marie-france
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top