1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Tomaten-Linzensaus Op Vedische Wijze

Tomaten-Linzensaus Op Vedische Wijze

  • Indiaas, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-07-1999

Ingrediënten 4 personen


250gr. gele of rode linzen
1 l. water
12 theel. kurkuma
1 theel.komijnzaad
1 theel.geraspte gember
12 theel. asafoetida
3 tomaten
2 theel. zout
1 eetl. fijngehakte peterselie of korianderblaadjes
1 citroen (in schijfjes)



De kruiden tesamen heten een masala. Deze kruiden geven een pittige en toch zachte smaak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dit recept hoort eigenlijk met "tur dal". Dit zijn gele linzen. Deze moeten een uur koken
Rode linzen zijn in 20-30 min gaar.
Tomaten in stukjes snijden
citroen in schijfjes snijden
peterselie of koriander fijnknippen
gember raspen

Bereidingswijze

Breng water met kurkuma aan de kook. Strooi de linzen erin. Met de deksel op de pan 15-30 min doorkoken op matighoge vlam. Af en toe roeren.
Als de linzen zacht zijn, ghi of olie verhitten in een koekenpan. Bak hierin het komijnzaad een paar seconden, voeg asafoetica en gember en de tomaten toe. Onder goed roeren een paar minuten bakken.
Doe dit prutje bij de linzen en laat het zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Zout erbij als de pan van het vuur is.
Garneer elke portie met een schijfje citroen en de peterselie of koriander.

Serveertip

Met rijst en groenten een volwaardige vegetarische maaltijd.
Als er over is, de tweede dag groenten toevoegen (en evt wat water met bouillonpoeder) en als soep eten. Met volkorenbrood wederom een volwaardige maaltijd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top