Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Romige lentestamppot met worteltjes doperwtjes en lenteuitjes

Romige lentestamppot met worteltjes doperwtjes en lenteuitjes

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2018

Ingrediënten 2 personen


500 gram kruimige aardappelen, geschild, gewassen en in stukken gesneden
1 kruidenbouillontablet
plm. 50 gram boursin of andere kruidenroomkaas met knoflook
1 dl warme melk
plm. 15 gram (room)boter
200 gram worteltjes, schoongemaakt, in niet te kleine stukken gesneden
1 theelepel suiker
200 gram fijne doperwten uit de diepvries
4 lente-uitjes, schoongemaakt, in hele dunne ringetjes gesneden
peper, zout, nootmuskaat
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


Pannen
aardappelstamper of pureeknijper
houten lepel
vergiet

Dat was een heerlijk stamppotje, lekker luchtig met knapperige groenten
Dat was een heerlijk stamppotje, lekker luchtig met knapperige groenten
Romige lentestamppot met worteltjes doperwtjes en lenteuitjes
Romige lentestamppot met worteltjes doperwtjes en lenteuitjes

Voor dit lekkere stamppotje maak je een smeuïge aardappelpuree met knoflookkruidenroomkaas. Hierdoor meng je de beetgare worteltjes, knapperig gekookte erwtjes en dunne ringetjes lenteui.
Op een koele en winderige dag in het voorjaar smaakt dit lente-stamppotje heerlijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met de kruidenbouillontablet.
Laat de aardappelen goed droogstomen op een lage warmtebron.
Stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper of haal ze door een pureeknijper.
Verwarm de melk en laat de kruidenroomkaas hierin smelten.
Maak een lekkere smeuïge aardappelpuree door de warme melk, de kruidenroomkaas en boter door de aardappelen te mengen met een houten lepel.
Maak de puree op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel nog wat zout.

Kook ondertussen de worteltjes in water met een theelepel suiker. Voeg na 5 minuten de diepgevroren doperwten toe.
Kook de wortelen en doperwten beetgaar (plm. 8 - 10 minuten) en laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet.
Roer de worteltjes, doperwten en de ringetjes lente-ui door de warmeaardappelpuree.
Verwarm het geheel in de pan tot alles goed warm is. Proef !!
Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Roer vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie door de stamppot.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met een gebkken eitje, tartaartje of gebakken vis.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top