Oosters stoofvlees

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-04-2018

lekker geurig op een regenachtige zondag gemaakte stoofpot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg riblappen, in blokjes
4 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
3 uien, in ringen
3 teentjes knoflook, in plakjes
4 cm verse gember, geschild en geraspt
1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
4 eetlepels ketjap manis of sojasaus
800 ml rundvleesbouillon
200 ml kokosmelk
2 laurierblaadjes
maïzena
1 bosje lente-/bosui, in ringen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak deze 2-3 minuten mee.
Roer de ketjap, bouillon, kokosmelk en laurier erdoor.
Zorg dat het vlees onderstaat en stoof afgedekt 2 - 2,5 uur tot het vlees zacht is.
Bind de saus voor het serveren met aangelengde maïzena.
Schep de helft van de bosui erdoor en strooi de rest van de bosui over het stoofvlees.
Lekker met rijst en geroerbakte groenten.

Bron

Boodschappen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten