Kip chow mein
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-04-2018
Een heerlijk en makkelijk te maken gerecht.
Ook als je weinig tijd hebt.
Ingrediënten 2 personen
150 gram noedelsgeroosterde sesamolie
300 gram kipdijbeenfilet in dunne reepjes
scheut donkere sojasaus
1,5 theel vijfkruidenpoeder
1 eetl maïzena
2 eetl arachideolie
1 rode paprika in dunne reepjes
150 gram taugé
3 lente-uitjes, overlangs in dunne reepjes gesneden
2 eetl lichte sojasaus
rode peper (naar wens)
scheut chilisaus (naar wens)
vers gemalen zwarte peper ( naar wens)
Benodigdheden
wok, scherp mes.kom.Bereidingswijze
Kook de noedels in een pan met kokend water in 3 minuten beetgaar.
Giet ze af en spoel ze koud onder de stromende kraan en laat ze goed uitlekken.
Sprenkel er een beetje sesamolie over en meng deze goed door, zodat ze niet aan elkaar plakken.
Kruid de kipreepjes met een scheutje sojasaus en de vijfkruidenpoeder.
Wentel ze door de maïzena.
Verhit de wok op hoog vuur, doe de arachideolie erin en roerbak de kip totdat het gaar is.
Roerbak de paprika en eventueel de rode peper een minuutje mee, doe de taugé en de lente-uitjes in de pan en roerbak een minuutje mee.
Voeg de gare noedels toe en kruid het gerecht met de lichte sojasaus en een theelepel sesamolie.
Roer er naar smaak nog de chilisaus en wat zwarte peper door.
Vermeng alles goed en dien het gerecht meteen op.
Eet smakelijk!
Bron
Kookboek Veel lekkers uit China!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties