Paella

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-07-1999

Paella zoals je hem alleen zelf kunt maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak Risotto of Paella Rijst (van Lassie),
4 drumsticks,
1 a 2 ons nasi vlees,
2 uien,
1 teen knoflook (is niet noodzakelijk),
1 rode paprika,
2 tomaten,
1 klein blikje erwtjes 1-persoon blikje,
1 klein blikje boontjes 1-persoon blikje, Scheut Olijfolie,
1 doosje (of twee zakjes) saffraan,
1 kippe bouillon blok,
1 Citroen,
1 bosje Peterselie,
Zout, peper en parikapoeder,
Visvulling: Dit kan een kant en klaar pakket fruits de mer zijn en/of losse soorten, zoals inktvis, garnalen, mosselen en andere schaal/schelpdieren.
Voor extra garnering: kleine kreeftjes of grote gamba's.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een grote wok met deksel

Voorbereiding

De 4 drumsticks koken in ruim water met bouillon blok, drumsticks na 15 minuten verwijderen en bouillon bewaren voor de rijst.
2 uien snipperen
Rode paprika in blokjes snijden
Tomaten in blokjes snijden
Erwtjes en boontjes uit laten lekken
Saffraan weken in een kopje met twee eetlepels van de kippe bouillon
Indien pijlstaart inktvis, deze in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Doe olijfolie in de wok en bak de drumsticks samen met het nasivlees en inktvis totdat alles licht gekleurd is. Haal de drumsticks vlees en inktvis uit de pan en bak de uitjes samen met de rijst totdat de rijst glazig is geworden. Voeg drumsticks, nasivlees, inktvis, paprika, tomaat, knoflook en geweekte saffraan bij de ui en rijst en giet er net zo veel bouillon over totdat alles net onderstaat. Voeg zout peper en parika poeder naar smaak er bij. Wacht todat alles kookt, zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel. De rijst heeft ongeveer 20 tot 25 minuten nodig om te garen.
Af en toe omroeren zodat het niet aan de bodem blijft plakken. Mocht na 15 minuten de rijst te droog worden dan boullion bijgieten. Andersom als het te nat is met een lepel wat boullion wegscheppen.
De laatste 5-10 minuten erwtjes, boontjes en fruit de mer toevoegen en warm laten worden.
Verse gamba's boven op het goedje legen, deksel op de pan en als de gamba's klaar zijn dat is de Paella ook klaar. Direct serveren.

Serveertip

Indien je van pittig houdt kun je ook nog een rode peper klein snijden en toevoegen.
Voor extra garnering is het leuk kleine kreeftjes of grote gamba's te gebruiken.
Garneren met schijfje citroen en peterselie.

Laatste reacties

twinkerbell avatar
twinkerbell 29-11-2001

Vanavond dit recept gemaakt, geweldig lekker! Aangezien ik bovenstaande hoeveelheden had aangehouden ondanks dat we maar met z'n 2-en zijn, heeft een van ons morgen een lekker lunch-hapje! Oftewel voor grote eters is dit voldoende voor 3 personen. Heb wel diepvries erwtjes en boontjes gebruikt, maar dat komt omdat ik dat gewoon lekkerder vind dan uit pot/blik.

louitje avatar
louitje 27-01-2001

Heerlijk gegeten en daarom aan mijn favorieten toegevoegd. In plaats van saffraan te gebruiken heb ik Lassie gele rijst met saffraan gebruikt, lekker en makkelijk. Groetjes, Louitje

bonappetit avatar
bonappetit 01-06-2000

Ik heb je paella aan mijn favorieten toegevoegd. Staan een hoop leuke suggesties in, je kunt met jouw recept alle kanten uit groeten Henk (bonappetit)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten