Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Pure chocoladetaart met passievrucht en limoen

Pure chocoladetaart met passievrucht en limoen

Door: JadisTheLemonKitchen

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2018

Ingrediënten 6 personen


Wil je meer recepten van The Lemon Kitchen? Kijk dan op www.thelemonkitchen.nl

(Deeg)
200 gram bloem
100 gram roomboter
100 gram suiker
2 eidooiers
klein beetje zout (Salt flakes)
(Vulling)
200 ml sojaslagroom (gewone slagroom kan ook)
125 gram pure chocolade fijn gehakt (met keuken machine)
125 gram melk chocolade fijn gehakt (met keuken machine)
5 rijpe passievruchten
1 limoen (biologisch of gewassen)


Verder heb je nodig


(bonen/rijst) om mee te kunnen blind bakken*
(losse) taartvorm van 22 cm
oven (voorverwarmen op 180 graden)
handrasp

Pure chocoladetaart met passievrucht en limoen

Dit heerlijke recept heb ik samen met mijn schoonmoeder bedacht! Het leek ons heerlijk en dat is het ook geworden!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak een deeg van de bloem, suiker, roomboter, zout en eidooiers. Zorg er voor dat het een samenhangend deeg wordt.
2. Verpak het deeg in plasticfolie en zet even in de koelkast om te laten rusten.
3. Dan vet je de randen en vorm goed in met roomboter. Knip een cirkel uit die even groot is als de taartbodem. Dan plak je hem vast op de bodem.
4. Verdeel dan de helft van het deeg eerst over de randen en vervolgens bedek je de bodem.
5. Blind bakken: Prik als eerste met een vork gaatjes in het deeg. Bedek het deeg met een stuk bakpapier en vul de vorm met bak bonen. Bak de bodem in 20 minuten (op 180) graden bijna gaar.
6. Afbakken: als je de taart uit de oven hebt gehaald haal je het bakpapier en de rest er van af en bak je hem vervolgens nog 7 minuten goudbruin. Laat afkoelen in de koelkast.

Nu de vulling
7. Vervolgens schenk je de slagroom in een steelpannetje en snijd 4 passievruchten doormidden en voeg het vruchtvlees toe (geen pitjes). Rasp de limoen en voeg de zest toe. Verwarm tot dat het mengsel bijna aan de kook komt en zet dan het vuur uit.
8. Nu hak je de pure chocolade heel fijn en voeg deze toe in een kom. Giet de hete slagroom mengsel over de chocolade, terwijl je de slagroom toevoegt blijf je goed roeren! Zodat het een geheel wordt.
9. Als laatste giet je de chocoladetaart vulling in de taartbodem en zet hem koud in de koelkast.

Tags, , , , , , , , , , , , , ,

Serveertip

Wat is blindbakken? Deze techniek gebruik je zodat het deeg niet omhoog komt.
Tip: Wil je liever een taart maken met melk chocolade? Dit kan uiteraard ook!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JadisTheLemonKitchen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top