Camembert van de BBQ, een vegetarisch recept
- Frans, Vegetarisch
- 10-20 min.
Vegetariërs worden misschien nogal eens over het hoofd gezien Als er een gezellige BBQ gepland staat.
Ingrediënten 4 personen
250 gram rustieke Camembert in een houten doosje.1 teen knoflook in dunne plakjes
Witte wijn
Honing
1 takje rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
Stokbrood
Benodigdheden
barbecue
Bereidingswijze
Haal de Camembert uit het doosje en verwijder eventuele stickers. Bevochtig het doosje met witte wijn. Haal de Camembert uit het plastic en leg het in het doosje.
Maak een paar sneden in de kaas en vul die met de plakjes knoflook.
Giet wat vloeibare honing over de Camembert en leg het takje rozemarijn erop. Of steek een paar toefjes rozemarijn her en der in de kaas.
Doe het deksel terug op het doosje en leg het op de grill.
De bedoeling is dat de kaas helemaal van binnen smelt en je er een stukje stokbrood in kunt dopen.
Na een tien tot ca 20 minuten zou het goed moeten zijn. Het ligt eraan hoe heet de BBQ is.
Bron
winkelkrantje
Serveertip
Zet het bakje Camembert op tafel.
Snij met een mesje de bovenkant open en sla de korstflapjes terug of snijd ze af, zodat je er makkelijk een stukje stokbrood in kunt dopen. Ook heerlijk is om op de bovenkant pecannoten of walnoten mee te laten roosteren.