1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Salade van JOYN tomaten met gegrilde halloumi

Salade van JOYN tomaten met gegrilde halloumi

  • Mediterraan, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-04-2018

Ingrediënten 2 personen


2 a 3 JOYN TOMATEN (te koop bij de Albert Heijn)
1 pakje halloumi a +/- 100 gram (gepekelde schapenkaas)
2 bloedsinaasappels (te koop bij de supermarkt en groenteboer)
1 citroen (Biologisch)
1 gele paprika
2 eetlepels extra vergine olijfolie (mooie grassige is het lekkerst)
Tuinkers


Verder heb je nodig


Saladeschaal
Handrasp
Grillpan
Pincet (grote versie) of knijptang


JOYN tomaten salade met gegrilde halloumi en paprika
JOYN tomaten salade met gegrilde halloumi en paprika

Dit recept is gemaakt met mijn favoriete JOYN tomaten van Looye Kwekers

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wil je meer recepten van The Lemon Kitchen? Kijk dan op www.thelemonkitchen.nl

1. Was als eerste de tomaten en de paprika. Snijd vervolgens de paprika in dunne repen en halveer de tomaten horizontaal.
2. Snijd het kontje de bloedsinaasappel af en zorg ervoor dat hij nu recht op de plank staat. Je kan op deze manier heel gemakkelijk de schil eraf snijden zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Snijd vervolgens de partjes er stuk voor stuk uit (zonder vliesjes). Zo krijg je alleen het vruchtvlees. Doe dit vervolgens ook bij de citroen. Bewaar de overgebleven stukken voor de dressing.

DRESSING:
3. Mix de extra vergine olijfolie met het overgebleven sap van de bloedsinaasappel en de citroen en breng op smaak met wat zout en peper.
4. Zet een grillpan op middelhoog vuur aan en voeg wat olijfolie toe en leg de paprika op de velkant in de grillpan. Zo krijg je mooie grill strepen.

5. Houd de paprika in de gaten dat het niet te snel verbrand.
6. Snijd vervolgens de halloumi in dunne plakken en leg in de pan als de paprika's bijna klaar zijn. De halloumi kaas heeft maar eventjes nodig om bruinkleurige grillstrepen te krijgen. Leg als laatste de tomaten op de binnenkant van de grillpan voor ongeveer 1 a 2 minuten (totdat de tomaat grillstrepen krijgt).
7. Verdeel de paprika over een mooie schaal en leg vervolgens de tomaten in het midden hiervan. Verdeel daarna de halloumi, bloedsinaasappel en de tuinkers over de salade. Als laatste besprenkel je de dressing over de salade en eventueel nog wat citroenrasp!

Serveertip

Ben je niet gek op Halloumi? Feta of buffel mozzarela past er ook goed bij!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JadisTheLemonKitchen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JadisTheLemonKitchen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top