Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Rendang
  5. Rendang loempia's

Rendang loempia's

Door: Vlogger_Smulweb_Sabine

  • Wereld
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-04-2018

Ingrediënten 4 personen


1kg runderlappen
2 uien, gehakt
4 tenen knoflook
1 el gehakte verse gember
4 kleine rode pepers
2tl gemalen koriander
2el tamarindesaus
1tl kurkuma
10 kerrieblaadjes
1 stengel citroengras van 10 cm
1l kokosmelk
1,25 dl water
15 loempia vellen
olie om in te frituren
chili saus om in te dippen


Verder heb je nodig


Braadpan, grote pan om te frituren


De Vietnamese loempia's kennen we allemaal. Maar wat dacht je van loempia's met een vulling van rendang? De allerlekkerste snack om indruk te maken op je gasten! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de runderlappen in blokjes van ca. 3 cm en doe deze in een schaal.
2. Pureer de uien, knoflook, gember, pepers en water in een Keukenmachine. Voeg het mengsel toe aan het vlees.
3. Roer hier ook de koriander, tamarindesaus, kurkuma, kerrieblaaadjes en citroengras doorheen. Braad het gemarineerde vlees aan in een pan met een dikke bodem in een scheutje zonnebloemolie.
4. Roer de kokosmelk erdoorheen en breng langzaam aan de kook. Zet het vuur zachter, plaats de deksel op de pan en laat 4 uur sudderen.
5. Haal de deksel van de pan. Laat op laag vuur droog koken. Laat ondertussen het frituurvet warm worden in een diepe pan.
6. Maak dan de loempia's. Leg het loempiavel voor je met de punt naar beneden. Leg de vulling op de helft van het vel. Vouw de onderste helft naar binnen en klap de zijkanten ook naar binnen. Rol vervolgens op en maak de uiteindes nat met water om vast te plakken. Herhaal tot alle loempiavellen gevouwen zijn.
7. Frituur de loempia's ongeveer 3 minuten tot ze goudgeel kleuren. Serveer met chilisaus.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top